ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES

ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES

2011-2014 μια τετραετία όνειρο για όλους όσους είναι κοντά στην ομάδα του ΤΑΛΩ ΑΝΕΚ LINES. 4η συνεχόμενη χρονιά 1η θέση 7η συνολικά στην ιστορία του συλλόγου και 18η φορά στα 3 πρώτα σωματεία. Ίσως να ακούγεται απλό αλλά δεν καθόλου, ενδέχεται να ακούγεται εύκολο αλλά πιστέψτε με δεν είναι, όλοι όσοι είναι κοντά το γνωρίζουν αυτό και δεν εφησυχάζονται. Παρά το γεγονός ότι επί μια τριετία ήμασταν στην κορυφή δεν αδρανήσαμε διόλου και κυνηγούσαμε την πρωτιά σαν να είναι η πρώτη μας φορά. Αυτό που βιώνουμε σαν σωματείο είναι για εμάς πρωτοφανές και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η 4η συνεχομένη πρωτιά στην γενική βαθμολογία της ΕΟΠ. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά επαρχιακό σωματείο με τόσο σταθερή πορεία είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί. Η όλη προσπάθεια έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια νωρίτερα και βήμα βήμα προχωρούσαμε και προχωράμε ακόμα σαν σύλλογος. Τα θεμέλια από τους πρωτεργάτες της ομάδας ήταν πολύ καλά και το ¨οικοδόμημα¨ αυτό δεν φοβήθηκε τίποτα στο πέρας των χρόνων. Δυσκολίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν ακόμα πολλές, αλλά η αγάπη που έχουν όλοι για την ομάδα, αθλητές, γονείς, προπονητές, παλαίμαχοι, οπαδοί και Δ.Σ καταφέρνουν να τα ξεπερνούν και να κυριαρχούν στο χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας. Ο ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES είναι μια οικογένεια η οποία με συνεπή  παρουσία στο ποδήλατο εντυπωσιάζει τόσο αγωνιστικά όσο και ηθικά. Ο κόπος όλων των αθλητών επιβραβεύεται με τον καλύτερο τρόπο με αυτή την πρωτιά. Λιθαράκι, λιθαράκι έχει επιτευχθεί η όλη αυτή επιτυχημένη πορεία με τον μόχθο των αθλητών και όλων που τους περιστοιχίζουν να μετουσιώνονται σε μια ακόμη πρωτιά. Σε αυτήν την εκπληκτική πορεία και σταδιοδρομία του συλλόγου έχουν μερίδιο επιτυχίας όλοι οι αθλητές οι οποίοι στελεχώνουν την ομάδα σήμερα αλλά και όλοι οι παλαιότεροι οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις γερά για όλο αυτό που θα ακολουθούσε. Τέλος επιβάλλεται να αναφέρουμε, την συνδρομή και συνεισφορά  των εθελοντών της ομάδας, οι οποίοι όποτε τους ζητηθεί βοηθούν με κάθε δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις του συλλόγου.

Παρατηρώντας κάποιος την αναλυτική βαθμολογία της ΕΟΠ θα αντικρύσει σε 20 κατηγορίες να φιγουράρουν αθλητές της ομάδας στην πρώτη τριάδα σε διάφορα αγωνίσματα αλλά εκτός αυτούς που είχαν υψηλή συγκομιδή βαθμών είναι δεκάδες οι αθλητές οι οποίοι συνεισέφεραν βαθμολογικά λίγο ή πολύ για αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία. Σε όλους αυτούς αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν σε όλη την διάρκεια της χρονιάς θυσιάζοντας αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους για να γυμναστούν σωστά και πολλές φορές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η όλη προσπάθεια των αθλητών στηρίζεται στις προπονητικές οδηγίες των πιο καταξιωμένων προπονητών στην Ελλάδα Μαρεντάκη Παναγιώτη στο δρόμο, Ορφανουδάκη Κώστα και Φραγκιουδάκη Γιάννη στην ορεινή ποδηλασία και ΒΜΧ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και για την ακαδημία της ομάδας.

Επειδή όλο αυτές οι προσπάθειες θα ήταν άνευ σημασίας εάν δεν συμμετείχαμε σε αγώνες η προσφορά των χορηγών αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και έννοια σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές μέρες που βιώνουμε. Η ΑΝΕΚ συνοδοιπόρος του ΤΑΛΩ όλα αυτά τα χρόνια με την χρυσή χορηγία της, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την δυνατόν καλύτερη πορεία του συλλόγου και των αθλητών που τον απαρτίζουν και εξασφαλίζει την άνετη και ασφαλή μετάβαση τους στην Αθήνα για να συμμετέχουν στους αγώνες. Η μεγάλη κρητική ναυτιλιακή εταιρία αποτέλεσε εξ αρχής το εφαλτήριο για μια αξιοζήλευτη πορεία στα ποδηλατικά δρώμενα της χώρας και όχι μόνο. Η ΑΝΕΚ αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την κινητήριο δύναμη του ποδηλατικού «γίγαντα» ΤΑΛΩ. Εξίσου σημαντική κρίνεται και η συμβολή των υπόλοιπων χορηγών IDEAL bikes, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ, κατάστημα ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ-Βρίσκεις λύσεις, MINOA PALACE resort and spa, Θερμοϋδραυλικές Εφαρμογές ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, LION BIKE RENTAL, Κατάστημα ΣΧΕΤΑΚΗΣ STIHL, Κατάστημα ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ και καφέ ΦΟΙΝΙΚΑΣ. Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε την συνδρομή της περιφερειακή ενότητας Χανίων,  του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου και του Δήμου Χανίων  σε πολλές διοργανώσεις.

Δραστηριότητες του συλλόγου:

 Ο ΤΑΛΩΣ ANEK LINES  κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά από αγώνες με αποκορύφωμα τον << ΓΥΡΟ ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ>> με πάρα πολλές συμμετοχές, τα <<Δαμβόγλεια>> στο Ρέθυμνο, αγώνα ΜΤΒ στους Αγίους Αποστόλους, την << Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο>>, το  Γύρο Παλαιόχωρας, αγώνα ορεινής ποδηλασίας στα Αγκουσελιανά και στα Ρούστικα Ρεθύμνου, την ανάβαση Θερίσσου, το εσωτερικό πρωτάθλημα Μάστερ-Όπεν με πολλές συμμετοχές, τo διήμερο SFAKIA EXTREME TRAILS και τον Γύρο Κρήτης.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΑΛΩ ΑΝΕΚ LINES 1990-2014

 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΑΛΩ ΑΝΕΚ LINES 1990-2014

 

ΤΟ 2014 ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΛΩ ΑΝΕΚ LINES

102 αθλητές  εκδώσαν δελτίο το 2014

290 προπονήσεις  εκτέλεσαν οι άνδρες στο ποδήλατο

36  προπονήσεις στο γυμναστήριο

10 προπονήσεις γενικής φυσικής κατάστασης

22.000 χ.λ.μ περίπου έκανε η ανδρική ομάδα

820 ώρες δαπανήθηκαν για τις προπονητικές μονάδες

195 ήταν οι αγώνες που πήραν μέρος  οι αθλητές όλων των κατηγοριών

20 πόλεις επισκέφθηκε η ομάδα για αγωνιστικές υποχρεώσεις

30.000 χ.λ.μ έκανε το αμάξι συνοδείας της ομάδας

140 φορές ανέβηκαν στο βάθρο οι αθλητές της ομάδας σε διασυλλογικούς αγώνες

33 σε τοπικά πρωταθλήματα

22 σε πανελλήνια πρωταθλήματα

13 αγωνιστικές μέρες διοργανώθηκαν από την ομάδα

 

 ΜΕΤΑΛΛΙΑ  ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΧΡΥΣΑ ΑΡΓΥΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ
ΚΟΡΤΣΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ     1
ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ 1    
ΧΑΙΔΕΜΕΝΆΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠ   1  
ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1    
ΣΥΝΤΖΑΝΑΚΗ ΝΑΝΤΙΑ 1    
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 5 2 1
ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   1  
ΦΡΑΓΚΕΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ   1  
ΚΑΛΙΒΡΕΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡ 1 1  
ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ   1  
ΜΑΤΣΑΜΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ   1  
ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ ΡΑΝΙΑ   1 1
       
       
       
       
       
ΣΥΝΟΛΟ 9 10 3

βαθμολογια περιοδου 2014