Σημαντικές επιτυχίες του ΤΑΛΩΣ ANEK LINES στα 23α Καζαντζάκεια

Με 11 Χρυσά, 9  Αργυρά και 8 Χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η αποστολή του ΤΑΛΩ από το Ηράκλειο όπου συμμετείχε με αρκετούς  αθλητές στα 23α Καζαντζάκεια που διοργάνωσε ο ΠΟΗ Κάστρο σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής από 26 έως 28 Απριλίου. Ο συναγωνισμός ήταν εντονότατος και υψηλού επιπέδου αφού η διοργάνωση είχε οριστεί ως το 2ο Κύπελλο Ελλάδας Ποδηλασίας Δρόμου και συμμετείχαν ποδηλατικά σωματεία από όλη την χώρα.

Συγκεκριμένα στον  1ο αγώνα αντοχής 111 χλμ την Παρασκευή 26/4 ο Μιχάλης Κορτσιδάκης ήταν 11ος , ο Δημήτρης Ροβάκης 23ος, ο Σταμάτης Πανιεράκης 31ος , ο Θεοχάρης Λεδάκης 32ος, ο Ιωάννης Νούσιος 46ος, ο Χρήστος Σταματάκης 47ος και  ο Σταύρος Σταματάκης 48ος.

Το πρωί του Σαββάτου 27/4 στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης που διεξήχθη σε ανηφορική διαδρομή στην περιοχή του Αρόλιθου στην Παλαιά Εθνική Οδό προς Ρέθυμνο, στην κατηγορία των Παίδων ο Γιάννης  Πανηγυράκης με μικρή διαφορά  από τον πρώτο νικητή κατέλαβε την 2η  θέση και το αργυρό μετάλλιο με τον Δημήτρη Καλλιβρετάκη να ακολουθεί 3ος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στον ίδιο αγώνα των Παίδων ο Γιάννης Κουβαριτάκης ήταν 5ος, ο Κωνσταντίνος Κανουπάκης  8ος, ο Φοίβος Νερατζάκης  9ος και  ο Μανόλης Χατζηαγγελάκης 10ος , ενώ στην κατηγορία Ανδρών-Εφήβων ο Μιχάλης Κορτσιδάκης κατετάγη 8ος, ο Γιάννης Κακαβελάκης 13ος , ο Δημήτρης Ροβάκης 23ος, ο Θεοχάρης Λεδάκης 32ος, ο Σταμάτης Πανιεράκης 35ος, ο Ιωάννης Νούσιος 44ος,ο Σταύρος Σταματάκης 47ος και ο Χρήστος Σταματάκης  49ος . Στην κατηγορία Μάστερ Α την νίκη και το χρυσό μετάλλιο  πήρε ο Χριστόφορος Ψαράκης ενώ  4ος ήταν ο Δημήτρης Λυμπέρης, στους Μάστερ Β ο Παύλος Λυδάκης αναδείχτηκε 1ος νικητής με 3ο τον Δημήτρη Μαρκογιαννάκη και στην κατηγορία των Μάστερ Γ την 1η θέση πήρε ο Χρήστος Ανεσιάδης.

Την ίδια ημέρα, στον  2ο αγώνα αντοχής που έγινε σε μια όμορφη αλλά και αρκετά  δύσκολη διαδρομή στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου οι αθλητές του ΤΑΛΩ κατέκτησαν την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στις 4 από τις 5 κατηγορίες. Ο Δημήτρης Καλλιβρετάκης στους Παίδες, ο Χρήστος Πελακανάκης στους Μάστερ Α, ο Παύλος Λυδάκης στους Μάστερ Β και ο Χρήστος Ανεσιάδης στους Μάστερ Γ. Στους Παίδες ο Πανηγυράκης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, με τους Κανουπάκη και  Χατζηαγγελάκη να τερματίζουν λίγο πιο πίσω στην παρθενική τους συμμετοχή σε ένα τόσο απαιτητικό αγώνα. Στην κατηγορία των Μάστερ Α ο Χριστόφορος Ψαράκης ήταν 2ος και ο Λυμπέρης 3ος, στους Μάστερ Β ό Μαρκογιαννάκης 5ος.  Ο Γιάννης Κακαβελάκης κατετάγη 12ος στην κοινή κατηγορία Ανδρών/Εφήβων (2ος μεταξύ των εφήβων αθλητών), ο Μιχάλης Κορτσιδάκης 13ος, ο Δημήτρης Ροβάκης 29ος και ο Θεοχάρης Λεδάκης 35ος.

Το πρωί της Κυριακής 28/4 στον τελευταίο αγώνα του τριημέρου διεξήχθη το Σιρκουΐ στην παραλιακή της πόλης του Ηρακλείου με την συμμετοχή και μικρών αθλητών από όλη την Κρήτη. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας χρυσά μετάλλια ανέβηκαν από τον ΤΑΛΩ:  η Ειρήνη Κουρμούλη στην κατηγορία των Πανκορασίδων, ο Γιάννης Πανηγυράκης στους Παίδες, ο Βαγγέλης Κουτρουμπάς στους Μάστερ Α και ο Δημήτρης Μαρκογιαννάκης στους Μάστερ Β.

Στον αγώνα των παίδων η νίκη κρίθηκε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα αφού δύο αθλητές του ΤΑΛΩ μαζί με ένα ακόμη αθλητή του ΑΟ ΚΥΔΩΝ έφτασαν μαζί στην γραμμή τερματισμού και χρειάστηκε η βοήθεια της κάμερας για να αναδειχθεί τελικά νικητής ο Γιάννης Πανηγυράκης με 2ο  τον Δημήτρη Καλλιβρετάκη.  Ακολούθησαν στην 4η θέση ο Κουβαριτάκης, στην 8η ο Νερατζάκης, ενώ ο Κανουπάκης ήταν 11ος και ο Χατζηαγγελάκης 12ος .  Στα Μίνι Μικρά ο Κώστας Λιοδάκης ήταν 2ος και η Σοφία Λιοδάκη 1η στα Μίνι μεγάλα κορίστσια, ο Μιχάλης Καστρινάκης  ήταν 3ος στους Παμπαίδες  και η Ειρήνη Παπαδαντώνάκη 4η στις Πανκορασίδες.

Στον αγώνα των Ανδρών/Εφήβων μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα οι αθλητές του ΤΑΛΩ συνεργαζόμενοι άψογα οδήγησαν τον Δημήτρη Χαϊδεμενάκη στο τελικό σπριντ όπου έχασε πάνω στην νήμα την νίκη από τον Χάρη Καστραντά του ΠΟΗ Κάστρο καταλαμβάνοντας τελικά την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Κακαβελάκη και Χρήστο Σταματάκη στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Στον αγώνα των Μάστερ που είχαν κοινή εκκίνηση με τους Παίδες, 1ος νικητής στους Μάστερ Α ήταν ο Βαγγέλης Κουτρουμπάς, 2ος ο Ψαράκης, 3ος ο Πελεκανάκης, 4ος ο Λυμπέρης. Στους Μάστερ Β 1ος ο Μαρκογιαννάκης και 2ος ο Λυδάκης ενώ στους Μάστερ Γ ο Χρήστος Ανεσιάδης ήταν 2ος και ο Ηλίας Λιοδάκης 3ος.

O ΤΑΛΩΣ ευχαριστεί θερμά τους όλους τους αθλητές που συμμετείχαν τον χρυσό χορηγό ΑΝΕΚ LINES, τους χορηγούς IDEAL bikes, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ, MINOA PALACE resort and spa, Μικρό Καφενείο, Κατάστημα ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ και καφέ ΦΟΙΝΙΚΑΣ.

aponomh sirkoui masterΓ aponomh sirkoui masterB aponomh sirkoui masterA aponomh sirkoui paides aponomh sirkoui abdrwn-efhbwn aponomh sirkoui pampaides aponomh sirkoui pankorasides aponomh sirkoui mini mikra appnomh atomikhs xronometrhsh masterΓ appnomh atomikhs xronometrhsh masterB aponomh atomikhs xronometrhshs masterA appnomh atomikhs xronometrhsh paidwn aponomh antoxhs efhbwn aponomh antoxhs masterΓ aponomh antoxhs masterB aponomh antoxhs masterA appnomh antoxhs paidwn