Sfakia extreme trails

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΑ O Ποδηλατικός Σύλλογος «ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES ΧΑΝΙΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Σφακίων και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, διοργανώνει OPEN τριήμερο αγώνα δράσης στα Χανιά της Κρήτης , και συγκεκριμένα στις Μαδάρες των Λευκών Ορέων. Ο αγώνας διοργανώνεται στα πλαίσια του έργου SylvaMED της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρόγραμμα MED), που έχει σαν στόχο την ανάδειξη των κοινωνικών χρήσεων των δασών και την καθιέρωση μηχανισμών χρηματοδότησης περιβαλλοντικών δράσεων, μέσω της αξιοποίησης των κοινωνικών χρήσεων του δάσους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012 ΤΟΠΟΣ: Ασκύφου και Ανώπολη του Δήμου Σφακίων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-09-2012

06.30 – 09.00 Συνάντηση έξω από το καράβι-πρωινό στο ΜΑΙΧ και μεταφορά με λεωφορείο στο χωριό Ασκύφου

10.00 – 15.00 Προπόνηση στο μονοπάτι από Ταύρη – Ασκύφου

15.00 – 16.30 Φαγητό στα Ασκύφου

16.30 – 19.30 Μεταφορά και επιστροφή με λεωφορείο σε παραλία

21.00 Κέρασμα στην πλατεία του χωριού (Ασκύφου)

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-09-2012

08:30 Αγώνας μικρών ανεξαρτήτων του χωριού.

08:30 – 11:30 Λειτουργία Γραμματείας και προπόνηση (2 υποχρεωτικές καταβάσεις)

12.00 – 15.00 Αγώνας (2 καταβάσεις και μετράει ο καλύτερος χρόνος από τους 2)

15.00 – 15.30 Απονομές

16.00 – 16.30 Μεταφορά στο χωριό Ανώπολη

18.00 – 20.30 Γέφυρα Αράδαινας για Bungee jumping

21.00 Γλέντι-κέρασμα στην Ανώπολη

ΚΥΡΙΑΚΗ 30-09-2012

09.00 Αγώνας μικρών ανεξαρτήτων του χωριού.

09.00 – 09.30 Λειτουργία γραμματείας στην πλατεία του χωριού και επιβίβαση στα φορτηγά για την εκκίνηση του αγώνα (Adventure race)

10.00 – 10:15 Αναχώρηση για Πάχνες(Ρουσιές 1.960μ)

12.00 – 12.30 Εκκίνηση αγώνα( Εκκίνηση τύπου le man!!!)

14:00 – 14:30 Απονομές αγώνα-γενικής

14:30 Φαγητό στην Ανώπολη

16.00 Αναχώρηση από το χωριό Ανώπολη για το λιμάνι της Σούδας (στάση σε παραλία)

Η 1η διαδρομή ξεκινάει από το καταφύγιο της Ταύρης πάνω από το χωριό Ασκύφου και τερματίζει στην Πλατεία του χωριού . Χρόνος κατάβασης υπολογίζεται στα 5 – 6 λεπτά σε μια αρκετά τεχνική διαδρομή με πολλές εναλλαγές . Σχεδιασμένη πάνω στον παλιό γαιδουρόδρομο που ένωνε τα δυο μέρη τα παλιά χρόνια. Χαρακτηριστικό της η άφθονη πέτρα κι οι πολλοί βράχοι μέσα στο άγριο Σφακιανό δάσος!! .

Η 2η διαδρομή βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κρήτης .Είναι ένας αγώνας κατάβασης που ο τρόπος διεξαγωγής του, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ξεκινάει πολύ κοντά στις Πάχνες( ΚΟΡΥΦΗ των Λευκών Ορέων 2.453 ). Η εκκίνηση θα δοθεί σε όλους τους αθλητές ταυτόχρονα, όπως στους αγώνες le man (με τον πυροβολισμό τρέχουν με τα πόδια στο σημείο που βρίσκονται τα ποδήλατα τους, τα καβαλάνε και φεύγουν!)

Βασική προϋπόθεση είναι το ποδήλατο να είναι τύπου DOWN HILL(150mm διαδρομές κάθε ανάρτησης και περισσότερο). ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ cross country, είτε με, είτε χωρίς ανάρτηση!

Συνολικός χρόνος κατάβασης υπολογίζεται στα 30 – 40 λεπτά. Η διαδρομή στο μεγαλύτερο κομμάτι της είναι πάνω σε πετρώδες έδαφος. Υπάρχουν μικρά τμήματα σε κακοτράχαλο χωματόδρομο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της, θα είναι σε μια παλιά «βασιλική στράτα» όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, άγνωστη στους συμμετέχοντες και θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τις όποιες φυσικές και όχι μόνο δυσκολίες, αλλά και να ανακαλύψουν τη ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ σήμανση ΜΕΧΡΙ τον ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ στο χωριό Ανώπολη.

Και για τις 2 διαδρομές θα υπάρχει πλήρης σήμανση σε όλο το διάστημα του τριημέρου.

Για την προστασία αθλητών και θεατών, κριτές θα βρίσκονται σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις σε όλο το τμήμα και των δύο αγώνων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Για την ομαλότερη διεξαγωγή του αγώνα, οι συμμετέχοντες (εκτός Κρήτης) στον αγώνα SFAKIA EXTREME TRAILS έχουν επιλεχτεί από τους διοργανωτές, σύμφωνα με τις επιδόσεις τους (κατάταξη και σταθερότητα τερματισμού) την φετινή χρονιά και είναι οι παρακάτω. ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΒΟΥΝΤΙΑΝ ΚΟΣΜΑΣ ΤΣΙΝΤΣΙΚΛΟΓΛΟΥ ΤΙΜΟΣ ΣΚΑΡΗΣ ΦΩΤΗΣ ΚΑΛΟΧΑΙΡΕΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΝΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΥΘΙΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΒΗΣ ΕΛΙΣΑΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΛΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΑΚΕΛΑΡΑΚΗΣ ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΗΣ ΚΟΥΦΑΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΜΗΧΑΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒ ΑΤΤΙΛΙΟ ΠΑΝΔΟΛΦΙΝΙ ΖΥΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΡΒΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΙΑΚΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΜΩΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΚΟΥΝΕΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΛΑΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΩΚΟΣ ΚΩΣΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΤΖΙΟΥΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ALLESIO TONILELLI ΚΟΥΣΤΙΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παρακαλείτε όποιος δεν μπορεί να έρθει να ενημερώσει το συντομότερο στο τηλέφωνο 6981800644 – ΧΑΙΔΕΜΕΝΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Σε περίπτωση ακύρωσης θέσεων και αν υπάρξει η δυνατότητα από τους διοργανωτές θα ανακοινωθούν και άλλες θέσεις.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ Ισχύουν οι κανόνες ασφάλειας της ΕΟΠ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει: 1. Να κάνουν χρήση κράνους κλειστού τύπου καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (θώρακας, επιγονατίδες), καθώς και η χρήση αριθμού του κάθε αναβάτη, είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις. 2. Ποδηλάτης με ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλεια του, δεν θα λάβει εκκίνηση. 3. Να φέρουν το νούμερο που θα τους δώσει η γραμματεία στο τιμόνι του ποδηλάτου τους. 4. Να ενημερώσουν την γραμματεία σε περίπτωση εγκατάλειψης τους.

Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο λαμβάνοντας έτσι όλα τα μέτρα ασφαλείας των αναβατών.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας Κατάβασης θα έχει μία κοινή κατηγορία.

Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί με 2 καταβάσεις και θα μετράει ο καλύτερος χρόνος από τους 2. Η σειρά εκκίνησης θα αποφασιστεί από τους διοργανωτές και θα είναι η ίδια και για τις 2 καταβάσεις της μέρας. Ποδηλάτης, που δεν έχει δύο τουλάχιστον επίσημες δοκιμαστικές προσπάθειες δεν θα πάρει εκκίνηση. Οι δοκιμές και η επίσημη προπόνηση θα πραγματοποιηθούν όπως φαίνεται στο πρόγραμμα.

Ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε άγνωστη διαδρομή για τους συμμετέχοντες και με μαζική εκκίνηση.

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η γραμματεία θα λειτουργεί σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ : Έχουν μόνο όσοι έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικός και είναι γραμμένοι στην παραπάνω λίστα. Ακόμα δικαίωμα έχουν και όσοι μένουν εντός της Κρήτης.

Όσοι εκτός των προσκεκλημένων αθλητών θέλουν να έρθουν για το τριήμερο, μπορούν να έρθουν και να συμμετέχουν στις προπονήσεις ( ΟΧΙ στον αγώνα!) και στις υπόλοιπες δραστηριότητες χωρίς καμία ευθύνη των διοργανωτών και με δική τους επιβάρυνση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Για την επιβεβαίωση των αθλητών στο SFAKIA EXTREME TRAILS παρακαλείται η κατάθεση των χρημάτων στον λογαριασμό (ΤΑΧYΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 00089720911-7 στο όνομα Χαιδεμενάκης Χαράλαμπος) με το ονοματεπώνυμο σας έως 20/09/2012. Το κόστος είναι 95 ευρώ και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή και την συμμετοχή για το τριήμερο. Για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια γίνεται προσπάθεια έκπτωσης 50%. Το μόνο που χρειάζεται ,είναι να πάρετε στα παρακάτω τηλέφωνα από της 11/9/2012 για να μάθετε τον κωδικό της έκπτωσης .

ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6944426205

ΧΑΙΔΕΜΕΝΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ 6981800644

ΕΠΑΘΛΑ

Ο 1ος κάθε αγώνα με Κύπελλο και μετάλλιο, 2ος μετάλλιο, 3ος μετάλλιο

Θα υπάρχει γενική από τους 2 αγώνες (θα βγει από βαθμολογία και όχι από χρόνο) Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει το καλύτερο αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα. Ακολουθεί πίνακας με τους βαθμούς που θα λαμβάνει κάθε αθλητής ανάλογα με την θέση που θα τερματίζει σε κάθε αγώνα.

Για τους υπόλοιπους αναβάτες αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Οι απονομές θα γίνονται στις Πλατείες των χωριών (Ασκύφου και Ανώπολη) μετά το τέλος κάθε αγώνα.

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου ο διοργανωτής.