Με 2 φανέλες Πρωταθλητή Ελλάδας και 5 μετάλλια επέστρεψε ο ΤΑΛΩΣ ANEKLINES από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Εφήβων-Παίδων 2013

Κάτι παραπάνω από επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία του ΤΑΛΩΣ ANEKLINES στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων-Παίδων-Κορασίδων που διεξήχθη στην Σπάρτη από 5 έως 7 Ιουλίου, με 2 Πανελλήνιες πρωτιές και συνολικά 5 μετάλλια.

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου έγινε το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης όπου στην κατηγορία των Παίδων δύο αθλητές του ΤΑΛΩ ανέβηκαν στα ψηλότερα σκαλοπάτια του βάθρου:  ο Γιάννης Πανηγυράκης αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας 2013 με τον συναθλητή του Δημήτρη Καλλιβρετάκη να ακολουθεί με μόλις ένα δευτερόλεπτο διαφορά κερδίζοντας το Αργυρό μετάλλιο. Επίσης ο Μαν. Χατζηαγγελάκης ήταν 31ος, ο Φοίβος Νερατζάκης 37ος, ο Κων. Κανουπάκης 43ος και ο Γιαν. Ηλιάκης 46ος. Στην κατηγορία Εφήφων 3ος ήταν ο Γιάννης Κακαβελάκης κερδίζοντας το Χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Χρ. Σταματάκης ήταν 17ος και ο Δημ. Δεττοράκης 24ος.

Την επόμενη ημέρα είχαμε το αγώνισμα της αντοχής για τους Παίδες σε διαδρομή 86 χλμ με απαιτητικές  ανηφόρες αλλά και αρκετά τεχνικά κομμάτια. Μετά τα μισά της διαδρομής άρχισαν να ξεχωρίζουν δύο από τους Παίδες του ΤΑΛΩ μέσα σε ένα γκρουπ 6-7 αθλητών, που φάνηκε ότι θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. Τελικά ο Πανηγυράκης κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το Αργυρό μετάλλιο, μόλις 50’’ πίσω από τον Παπαστάθη  της  τοπικής  ομάδας του  Σπαρτιατικού και ο Καλλιβρετάκης τερμάτισε 4ος . Στον ίδιο αγώνα ο Κανουπάκης ήταν 23ος  και  ο Ηλιάκης 31ος,  ο Χατζηαγγελάκης ήταν 48ος  ενώ ο Νερταζάκης σε μια άτυχη στιγμή εγκατέλειψε  λόγω  πτώσης και μηχανικής βλάβης λίγο πριν τον τερματισμό.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με το Αγώνισμα της Αντοχής των  Εφήβων σε διαδρομή 132 χλμ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γ. Κακαβελάκη να φορέσει τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας, αφού φάνηκε πιο δυνατός στα τελευταία 8 χιλιόμετρα καταφέρνοντας  να αποσπαστεί από τους  δύο αθλητές του που τον καταδίωκαν και να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού με διαφορά 1’40’’.

Ο προπονητής του ΤΑΛΩ, Παναγιώτης Μαρεντάκης δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά έδωσαν τα πάντα, με επιμονή  και με ομαδικότητα καταφέραμε να κερδίσουμε τις δύο πρωτιές και τα 5 συνολικά μετάλλια. Αποδείξαμε ότι όταν γίνεται  συστηματική δουλειά , έρχονται και οι επιτυχίες. Δίνω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μου. Μεγάλη σημασία βέβαια έχει η προετοιμασία των αθλητών αυτών που έχει ξεκινήσει χρόνια πριν  στα τμήματα υποδομής, τις ακαδημίες μας».

Ο ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ ευχαριστεί θερμά τον χρυσό του χορηγό ΑΝΕK LINES και τους χορηγούς : IDEAL bikes, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ, MINOA PALACE resort and spa, Μικρό CAFÉ-νείο, κατάστημα ΣΧΕΤΑΚΗΣ STIHL, Κατάστημα ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ και καφέ ΦΟΙΝΙΚΑΣ.

Απονομή Ατομικής Χρονομέτρησης παίδων

Απονομή Αντοχής ΠαίδωνΑπονομή Αντοχής Εφήβωναπονομή Ατομικής Χρονομέτρησης ΡφήβωνΜαρεντάκης -Κακαβελάκης