Στο Tour of Vojvodina ο Τάλως ANEK LINES

Μετά από μια παύση αρκετών ετών ο ΤΑΛΩΣ ANEK LINES ξαναταξίδεψε στο εξωτερικό και πήρε μέρος σε διεθνή αγώνα με παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Σταυρακάκης, Πανηγυράκης, Καλλιβρετάκης, Κανουπάκης, Κορτσιδάκης και Ροβάκης είναι οι 6 αθλητές οι οποίοι αγωνίστηκαν το διήμερο στην Σερβία. Την Πέμπτη 10/9/2015 το πρωί αναχώρησε οδικώς η ομάδα για το Νovi Sad όπου και έμεινε 4 μέρες για να συμμετάσχει στον διεθνή αγώνα TOUR OF VOJVODINA 2015. Συνοδοί της ομάδας ήταν ο Γ. Γραμματέας Πανηγυράκης Νεκτάριος, ο μηχανικός Καλλιβρετάκης Μιχάλης και ο προπονητής Μαρεντάκης Παναγιώτης.

Το Σάββατο διεξήχθη ο πρώτος αγώνας Pecinci-Progar-Pecinci-Asanja-Pecinci 100 χλμ τελικά και όχι 137 όπως ήταν στο πρόγραμμα. Ο καιρός φανταστικός για αγώνα ποδηλασίας και αυτό φάνηκε από τα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα όπου όλοι οι αθλητές της διοργάνωσης έδωσαν δυνατές μάχες, το κοντέρ του αμαξιού δεν έπεφτε κάτω από τα 70 χλμ (60 πραγματικά) για πολλά χιλιόμετρα. Παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα αυτά ήταν πρωτόγνωρα για τους αθλητές μας, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν τον Κορτσιδάκη δεν τον ταλαιπωρούσε μια ίωση και τις δύο μέρες, εάν δεν είχαμε σκασμένο ελαστικό του Καλλιβρετάκη στα τελευταία 8 χλμ και πέσιμο του Κανουπάκη στα 5 χλμ. Με τις παρούσες συνθήκες η 7η θέση του Σταυρακάκη (3η εφήβων) έπειτα από την συνεργασία του με τον Πανηγυράκη και Ροβάκη κρίνεται πάρα πολύ καλή και ενθαρρυντική για το μέλλον.

Την Κυριακή διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας Titel-Masorin-Titel 137 χλμ. Ο αγώνας κρίθηκε στα πρώτα χιλιόμετρα διότι ένα σπάσιμο του γκρουπ είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγουν 11 αθλητές και σε αυτούς να μην είναι μέσα κανείς από την ομάδα μας. Η απειρία  των αθλητών μας τους στοίχισε σε αυτόν τον αγώνα, με αποτέλεσμα ο Πανηγυράκης να τερματίσει 17ος και 6ος έφηβος.

Οι αγώνες είχαν 90 συμμετοχές με υψηλό ανταγωνισμό και με 2 εθνικές ομάδες του Αζερμπαϊτζάν και της Ουγγαρίας.