Μόνιμος Κάτοικος της Κορυφής ο ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES

Για 5η συνεχόμενη χρονιά (2011-2015) το χανιώτικο σωματείο το οποίο εκπροσωπεί πανάξια την Κρήτη σε όλη την Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή της Ελλάδας. Η 8η συνολικά πρωτιά του συλλόγου στην ιστορία του και η 19η φορά στα 3 πρώτα σωματεία αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο για όλους εν όψη των εορτών. Για άλλη μια χρονιά αθλητές, προπονητές, Δ.Σ, γονείς, υποστηρικτές και χορηγοί έπραξαν το καλύτερο δυνατό και ανέβασαν το σύλλογο στο ψηλότερο σκαλί της ελληνικής ποδηλασίας. Η ανταμοιβή για την συνολική προσπάθεια όλων επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το αποτέλεσμα από μόνο του δικαιώνει τις θυσίες όλων. Χωρίς πολλά λόγια, δίχως εγωισμούς, δίχως κομπασμούς ο καθένας από την θέση που κατείχε υπόταξε το εγώ του για το εμείς και ήρθαν λαμπρά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Αγωνιστικά συμμετείχαμε σε πάρα πολλούς αγώνες στην Ελλάδα ενώ ταξιδέψαμε και στο εξωτερικό για την συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες παρά το γεγονός ότι διανύουμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών στην χώρα μας. Οργανωτικά καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας όλους τους αγώνες που είχαμε εντάξει στο ελληνικό καλεντάρι, ενώ παράλληλα στον αναπτυξιακό τομέα οι ακαδημίες της ομάδας σε Χανιά και Ακρωτήρι λειτουργούσαν με άψογο τρόπο ώστε να καλλιεργείται και να αναπτύσσεται το άθλημα της ποδηλασίας . Όλοι -και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι μηδενός εξαιρουμένου- που ασχολούνται και είναι εμπλεκόμενοι με τον σύλλογο μας αγαπούν την ποδηλασία, έχουν μεράκι για αυτό και αυτό αποτελεί το εφαλτήριο για τις επιτυχίες οι οποίες αποτελούν την επιβράβευση όλων. Συνεχώς επιζητούμε το καλύτερο δυνατό για τους αθλητές δίχως να εφησυχάζουμε στιγμή.

Βέβαια το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία αυτή έχουν οι πρωταγωνιστές μας, οι αθλητές μας οι οποίοι μοχθούν καθημερινά όλο το χρόνο και για πολλά έτη για να γευτούν τις επιτυχίες τους, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες διότι αντιμετωπίζουν όλο το χρόνο όλα τα καιρικά φαινόμενα, τον χειμώνα κρύο και βροχή, το καλοκαίρι αφόρητη ζέστη και παράλληλα σε κάθε αποστολή χρειάζεται να ταξιδέψουν αρκετές ώρες για να λάβουν μέρος στους αγώνες. Η προσπάθεια των παιδιών είναι αξιομνημόνευτη και αξιοζήλευτη, αρκεί να αναφερθεί ότι θα πρέπει να διανύσουν πάνω από 20.000 χλμ. τον χρόνο (οι άντρες) με το ποδήλατό τους για να καταφέρουν να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την στιγμή που πρέπει. Ο κάθε αθλητής από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο, από τον πιο αδύναμο έως τον πιο δυνατό έχουν μερίδιο και έχουν βάλει εάν λιθαράκι για αυτή την πρωτιά.

Η όλη προσπάθεια των αθλητών στηρίζεται στις προπονητικές οδηγίες των πιο καταξιωμένων προπονητών στην Ελλάδα Μαρεντάκη Παναγιώτη στο δρόμο, Ορφανουδάκη Κώστα και Φραγκιουδάκη Γιάννη στην ορεινή ποδηλασία και ΒΜΧ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και για την ακαδημία της ομάδας.

Επειδή όλες αυτές οι προσπάθειες θα ήταν άνευ σημασίας εάν δεν συμμετείχαμε σε αγώνες η προσφορά των χορηγών αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και έννοια σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές μέρες που βιώνουμε. Ευτυχώς ο Χρυσός χορηγός μας η ΑΝΕΚ μας προσφέρει άριστες συνθήκες στην διάρκεια των ταξιδιών και μας κάνει πιο άνετη την συμμετοχή μας. Η ΑΝΕΚ συνοδοιπόρος του ΤΑΛΩ όλα αυτά τα χρόνια με την χρυσή χορηγία της, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την δυνατή καλύτερη πορεία του συλλόγου και των αθλητών που τον πλαισιώνουν και εξασφαλίζει την άνετη και ασφαλή μετάβαση τους στην Αθήνα για να συμμετέχουν στους αγώνες. Η μεγάλη κρητική ναυτιλιακή εταιρία αποτέλεσε εξ αρχής το εφαλτήριο για μια αξιοζήλευτη πορεία στα ποδηλατικά δρώμενα της χώρας και όχι μόνο. Η ΑΝΕΚ αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την κινητήριο δύναμη του ποδηλατικού «γίγαντα» ΤΑΛΩ. Εξίσου σημαντική κρίνεται και η συμβολή των υπόλοιπων χορηγών IDEAL bikes, Ποδηλατοδρόμιο , εμπόριο ειδών αρτοποιείας-ζαχαροπλαστικής ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, MINOA PALACE resort and spa, ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΕ, Θερμοϋδραυλικές Εφαρμογές ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, LION BIKE RENTAL, Μικρό CAFÉ-νείο, κατάστημα ΣΧΕΤΑΚΗΣ STIHL, Κατάστημα ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ και καφέ ΦΟΙΝΙΚΑΣ. Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε την υπερπολύτιμη συνδρομή της Περιφερειακή Ενότητας Χανίων, του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου και του Δήμου Χανίων σε μια σειρά από διοργανώσεις.

poreia-talos

bathmologia-2015